Alles over maaltijdvervangers en eiwitshakes

Alles over maaltijdvervangers en eiwitshakes

“Maaltijdvervangers en eiwitshakes zijn alleen voor bodybuilders!” Is een veelgehoorde uitspraak. Maar geloof ons: het tegendeel is waar. Wil je een verantwoorde levensstijl, dan passen eiwitshakes hier perfect bij. En een maaltijdvervanger op zijn tijd? Kan prima! Zolang je maar oplet dat je naast deze producten ook je voedingsstoffen uit andere producten haalt. Wij zetten alle informatie over maaltijdvervangers en eiwitshakes op een rij, zodat jij het optimale uit je gezonde levensstijl kunt halen.

Wat is een eiwitshake?

Het is net zo makkelijk als het klinkt: een eiwitshake is een shake – drank – die eiwitten bevat. Als je spieren een zware inspanning hebben geleverd, dan moeten deze herstellen. Ze zijn “beschadigd” en moeten worden “gerepareerd”. Eiwitten helpen hierbij. Eiwitten gaan ook wel door het leven als proteïne en zijn een belangrijke bouwstof voor je spieren. Je vindt ze onder andere in zuivelproducten, vis en vlees. Wil je echter alleen eiwitten binnenkrijgen en geen andere stoffen, dan biedt een eiwitshake uitkomst.

De samenstelling van eiwitshakes

Uhm oke..maar wat doen die eiwitshakes dan precies? In een eiwitshake zit een hoog percentage aan eiwitten. Daarnaast bevat een eiwitshake vetten, mineralen en eiwitten. Dit zijn vooral whey-eiwitten: eiwitten die zijn opgebouwd uit een specifiek soort aminozuren die bijdragen aan jouw herstel. Zijn er dan ook nog andere eiwitten? Jazeker, de caseïne-eiwitten die je in zuivelproducten vindt. Ben je een duur- of krachtsporter, dan past een eiwitshake met whey-eiwitten het beste bij jou. Maar ook als je een andere sport beoefent, kan een eiwitshake jouw spierherstel bevorderen. En dat eventuele vooroordeel over dat eiwitshakes niet te hachelen zouden zijn kan ook weg: bij Patser vind je onder andere banaan-, chocolade- en aardbeien eiwitshakes.

Wat is een maaltijdvervanger?

Een maaltijdvervanger neem je in plaats van je ontbijt, lunch of diner en bevat weinig calorieën. Maar toch kun je hier prima een maaltijd mee vervangen. De samenstelling van een maaltijdvervanger is wettelijk bepaald en daarom krijg je altijd alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Denk hierbij aan vezels, vitaminen en mineralen. Daarnaast scheelt het ook nog eens tijd: een maaltijdvervanger bereid je in een paar seconden en je hoeft niet urenlang in de keuken te staan om te koken. Win-win! Denk nu niet meteen: leuk, ik schaf 100 zakjes aan en klaar. Let erop dat je maaltijdvervangers en “gewone” gerechten met elkaar afwisselt zodat je optimaal gezond blijft.

De samenstelling van maaltijdvervangers

Omdat de samenstelling van een maaltijdvervanger< wettelijk bepaald is, bevat deze voldoende goede voedingsstoffen. Voldoet het product niet aan de gestelde eisen, dan mag het ook geen maaltijdvervanger worden genoemd. Een maaltijdvervanger stimuleert vetverbranding en zorgt voor een verzadigd gevoel. Je beperkt hiermee het eten van koolhydraten. Omdat je dan geen brandstof hebt, vult je lichaam dit aan door je eigen vet- en koolhydraatreserves aan te spreken. Hierdoor verlies je sneller vocht en dus gewicht. Let er wel altijd op dat je genoeg groenten blijft eten!

Tips voor maaltijdvervangers en eiwitshakes

OK, een eiwitshake is dus handig bij het sporten en een maaltijdvervanger kan ook af en toe. En nu? Er zijn zoveel producten, waar vind ik nu de juiste? Op Patser.Life vind je een aantal goed doorgeteste maaltijdvervangers en eiwitshakes. Probeer bijvoorbeeld eens het:

Ga de uitdaging aan met het 7 dagen try-out pack om een aantal kilo’s te verliezen. Je ontvangt 24 maaltijden, opgesplitst in 2 smaken. Ook hebben wij speciaal voor jou een voedingsschema zodat je het uiterste uit je dieet haalt. Bovendien is de maaltijd klaar in een paar seconden en bevat het alle vezels, vitamines, mineralen en eiwitten die je nodig hebt.

Het try-out pack al geprobeerd? Of wil je gewoon meteen the full monty? Kies dan voor het 7 weken diet pack. De juiste voeding is álles om effectief af te vallen. Daarom hebben wij voor bijna 2 maanden maaltijdshakes, een uitgebreid voedingsschema én een (thuis) trainingsschema voor je samengesteld. Je hebt nog nooit zo snel resultaat in je gewichtsverlies gezien!

Je verantwoorde en gezonde levensstijl behoud je ook met onze Protein shakes. Deze eiwitshakes bevatten 18 verschillende aminozuren, zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn ook nog eens zeer smaakvol. Wat dacht je bijvoorbeeld van de smaken aardbei, chocolade of banaan?

Vegan, bah! Bij het woord vegan gaan menigeen zijn haren recht overeind staan. Want: vegan, dat is toch alleen maar konijnenvoer? Nope. De Vegan Proteïne Shake is eiwitpoeder op basis van licht verteerbare erwtenproteïnes gemixt met vanille aroma. Van hoogwaardige kwaliteit en smaakvol: zowel voor de wel- als niet vegan!

Bij Patser vind je nog veel meer maaltijdvervangers en eiwitshakes. Vergeet ze niet te combineren met een passend thuis workoutschema, de groei challenge (voor mannen) of de lose your weight challenge (voor vrouwen). Smakelijk!

Volg je Patser.life al op social media? Het lijkt ons leuk om je ook daar te zien!
Deze artikelen vind je vast ook leuk
Aanbevolen producten